Ciepłe, chrupiące tosty to szybkie, proste i przez wielu bardzo lubiane śniadanie. Tosty możesz jeść nie tylko z serem, masłem czy dżemem owocowym, ale także z bardziej wyszukanymi dodatkami jak np.
szpinak. Oczywiście jest to opcja dla tych, którzy przepadają za tym specjałem.
Do takich tostów możesz użyć szpinaku z ogródka lub tego sklepowego, mrożonego. Odmierz potrzebną ilość szpinaku i możesz już zaczynać przygotowywanie śniadania.
Potrzebny Ci będzie także dowolny żółty ser, najlepiej, by był dosyć miękki. Następnie wymieszaj ze sobą szpinak i ser, dodaj do tego odrobinę soli i mleka i gotowe nadzienie połóż na tosty.
Teraz tosty możesz zacząć zapiekać. Upieczone tosty są już właściwie gotowe do jedzenia.
Możesz jednak dodać do nich jeszcze inne dodatki, wedle własnego uznania. Może być to jogurt naturalny, który idealnie skomponuje się z kwaskowym smakiem szpinaku, lub gęsta śmietana.
Może druga opcja nie jest najlepsza, jeśli chodzi o lekkie śniadanie, ale jest za to bardzo smaczna i pożywna.