Tapioka – co to takiego?
Tapioka produkowana jest z manioku, rośliny pochodzącej z gorącej Brazylii. Tapioka to także mąka, podobnie jak kukurydziana, marcepanowa czy też sojowa – nie
Najnowsze informacje
Tapioka produkowana jest z manioku, rośliny pochodzącej z gorącej Brazylii. Tapioka to także mąka, podobnie jak kukurydziana, marcepanowa czy też sojowa – nie
Austria to jeden z tych krajów, który kojarzy nam się z dostojnością, porządkiem i elegancją. Bo przecież Austria to Wiedeń z pięknymi secesyjnymi
Słodycze – choć niemal każda dieta je rygorystycznie eliminuje, to zawsze gdzieś się je przemyca. Wiadomo, że dostarczana z nich energia jest złudna
Wiele kobiet lubi piec ciasta i ciasteczka oraz przygotowywać desery. Niektóre robią to, bo je to relaksuje, inne bo mają dzieci i mężów
Wiele osób cierpi na nietolerancję laktozy – wówczas mleko i jego przetwory są niewskazane. Inaczej jest w przypadku nietolerancji glutenu – wymienione powyżej
Bardzo popularnym deserem, nie tylko w Polsce, ale i w innych europejskich krajach są biszkopty. Można bowiem jeść je pojedynczo, jako ciasteczka maczane